Rottweiler

  • Lieve vrienden,

 

 

 

 

Ik ben Zarco en ben geboren op 7 juli 2015 in het Meerfhof.

Ik ben in het asiel in Sint Truiden terecht gekomen maar ondertussen geadopteerd door mijn nieuwe eigenaars Ronald en Gina.

Graag zou ik in contact willen komen met mijn broers of zussen om misschien eens af te spreken en kennis te maken.

 

 

Dikke poot

Zarco

 

Mvg

Gina.


Een krachtige hond,  sterk,  niet plomp of licht van bouw, waarvan de gedrongen gestalte een grote kracht, wendbaarheid en uithoudingsvermogen verraden.  Een Rotweiler moet oerkracht uitstralen.  Op de omgeving en zijn eigenaar moet hij met veel oplettendheid reageren.

Kenmerken 

Zijn capaciteiten moeten direct te herkennen zijn.  Het hoofd is middelmatig lang.  De schedel tussen de oren breed.  Uitstekende bovenschedel en jukbeenbogen.  Schaargebit.  Een sterk gespierde hals en geen keelplooi.  .  Heeft zacht, kort, goed afgetekende, liefst donkerbruine vlekken aan bakken, snuit, borst, benen en boven de ogen.  Schouderhoogte tot 68cm.  Gewicht ongeveer 50kg.

Geschiedenis

De klassieke drijfhond van de slager werd hoofdzakelijk in de oude vrije Rijksstad Rottweil, met zijn grote veemarkten, gefokt. Hij kon stieren temmen en een wagen trekken.  In 1910 werd hij de hond van de politie en het leger.

Waakhond

Normaal gesproken is hij tegenover zijn omgeving afwachtend, volgzaam en tevens een goede waakhond, die zelden door blaffen stoort.  Zijn bereidheid tot leren is zeer groot, zodat men hem goed kan opvoeden.

Daar hij zich lichamelijk en in karakter langzaam ontwikkelt, heeft men voor zijn opvoeding ook alle tijd.  Hij kan echter zo vechtlustig zijn en daar hij niet kleinzerig is, ziet men deze honden niet graag op de plaatsen waar geoefend wordt.

Familie en omgeving

Hij is erg gesteld op de familie.  Hij heeft matig beweging nodig.  Hij is echter in geen geval een geschikte hond voor de stadswoning.  Tuin met kennel en contact met de familieleden is het beste. 

Het is geen hond voor beginnelingen, maar voor mensen die de hondensport beoefenen en verstand van honden hebben. Heeft een sterke gezondheid.  Hij kan de leeftijd van 10 jaar bereiken. H.D. wordt bestreden.

Copyright 2019 Meerhof
Webdesign by Cathedral Design Antwerpen Cathedral Design Antwerpen.
JumpStart JumpStart PRO v1.20
Login